Notice: Undefined variable: taguri in /home/boantano/public_html/avocat/assets/functions/data.php on line 360
Avocat Alina Boantă - Raspuns consultatie: Casa de pensii nu imi recunoaste veniturile din acorduri


  Georgiana P      05-07-2011Drept administrativ, Dreptul muncii


Buna ziua, Ma bucur sa gasesc aici posibilitatea de a intreba un specialist despre o problema la care pana acum nu am gasit doar franturi de informatii. Este legat de cererea de recalculare a pensiei, inaintata de tatal meu catre Casa de Pensii a sectorului de care apartine. Aceasta cerere a fost facuta in baza adeverintei ce includea si veniturile realizate in acord, venituri ce nu au fost considerate ca baza de calcul a pensiei curente. Desi pentru aceste venituri s-a platit CAS, Casa de Pensii locala a refuzat luarea lor in calcul. Cum ar trebui sa actionam in continuare pentru a obliga Casa de Pensii sa platesca pensia cuvenita. Multumesc anticipat.



Avocat Alina Ioana Boantă vă raspunde      05-07-2011


Buna ziua,

Singura solutie care va ramane este sa chemati in judecata Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti si prin actiune sa cereti instantei sa o oblige pe aceasta sa ia in considerare si veniturile realizate in acord ce sunt evidentiate in adeverinta, venituri pentru care au fost achitate contributiile sociale si de care trebuie sa se tina cont la stabilirea pensiei, precum si sa o oblige pe aceasta sa achite si diferenta dintre pensia cuvenita conform adeverintei si pensia incasata efectiv incepand cu data de la care tatal dvs avea dreptul acesta.

Mult succes.



Pentru o consultație detaliată și pentru asistență juridică suplimentară pe acest subiect vă invit să stabiliți o întâlnire, folosind pagina de contact

Înapoi la ultimele consultații