Servicii persoane fiziceCabinetul de avocatură Boantă Ioana Alina vă oferă servicii juridice variate și de un înalt profesionalism în domeniul dreptului civil și în strânsă legatură cu acesta fiind domeniul dreptului familiei, în domeniul dreptului muncii împreună cu cel al asigurărilor sociale, al dreptului administrativ și al dreptului contraventional.


Dreptul Civil

Dreptul CivilCabinetul de avocatura Boanta Ioana Alina ofera consultatii juridice cu privire la orice problema in domeniul dreptului civil, potrivit dispozitiilor Noului Cod Civil, elaboareaza actiuni civile in materia dreptului de proprietate si a dezmembramintelor lui, a revendicarii mobiliare/imobiliare, a succesiunii si partajului succesoral, a iesirii din indiviziune, in materia constatarii nulitatii actelor civile, a granituirii, in materia rezilierii si a rezolutiunii contractelor civile, in materia obligatiei de a face, a pretentiilor civile si a raspunderii civile delictuale. Cabinetul de avocatura mai vine in sprijinul dumneavoastra cu redactarea actelor, a contractelor civile si a notificarilor. Reprezentarea si asistarea clientilor cabinetului in fata instantelor civile de judecata reprezinta baza activitatii pe care o prestez zi de zi.

Consultatii in acest domeniu


Dreptul Familiei

Dreptul familieiIn materia Dreptului Familiei cabinetul de avocatura ofera consultatii juridice legate de aspect familial, potrivit dispozitiilor Noului Cod Civil, cum ar fi: regimuri matrimoniale, alegerea si efectele lor, incetarea si lichidarea lor, independenta patrimoniala a sotilor, dreptul sotului sa ii ceara celuilalt sa il informeze cu privire la bunuri, desfacerea casatoriei, exercitarea autoritatii parintesti, locuinta copilului dupa divort, partajul bunuri comune ale sotilor, privind incuviintarea, desfacerea si nulitatea adoptiei, rectificarea, modificarea, completarea sau anularea actelor de stare civila. Si in acest domeniu reprezentarea si asistarea clientului in fata instantelor civile de judecata reprezinta baza activitatii.

Consultatii in acest domeniu


Dreptul Administrativ

Dreptul AdministrativIncep prin a face o succinta descriere a acestei ramuri a dreptului romanesc, Dreptul Administrativ, fiind o ramura a Dreptului Public (spre deosebire de ramurile expuse mai sus care fac parte din Dreptul Privat). Normele de drept public reglementeaza un interes general, al unei colectivitati ample. In aceasta ramura unul dintre subiectele raportului juridic este statul sau o autoritatea a acestuia iar normele sunt mai rigide. Si in acest domeniu cabinetul de avocatura va ofera servicii de consultatii juridice urmate sau nu de redactarea unei actiuni, sau a unei plangeri administrative ori a unei anulari de acte administrative. De asemenea cabinetul ofera si servicii de reprezentare si asiatare a clientului in fata instantelor civile de judecata.

Consultatii in acest domeniu


Dreptul Muncii

Dreptul MunciiO mare problema de care ne izbim zi de zi este raportul de munca dintre angajat si angajator atat de defectuos si atat de anevoios. Si in acest domeniu cabinetul de avocatura vine in ajuorul dumneavostra cu consultatii juridice si asistenta juridica privitoare la aspecte de tin de incheierea, derularea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca, legate de alte conflicte de munca. De asemenea cabinetul va ajuta cu redactarea actiunilor privitoare la aceste aspecte si va ofera servicii de reprezentare si asistare in fata instantei civile de judecata.
In stransa legatura cu conflictele de munca este domeniul asigurarilor sociale, iar oful cel mare al pensionarilor este calcularea gresita a pensiei sau neluarea in calculul pensiilor a diverselor sporuri, acorduri, puncte si alte beneficii de acest gen. Si in acest domeniu cabinetul de avocatura va ofera consultatii juridice urmate sau nu de redactarea actiunilor specifice domeniului si de asemenea va ofera servicii de reprezentare si asistare in fata instantelor civile de judecata.

Consultatii in acest domeniu


Dreptul contraventional/Procedura Contraventionala

Dreptul MunciiSanctiunea contraventionala intervine atunci cand nu exista o fapta penala. “Legea contraventionala apara valorile sociale care nu sunt ocrotite prin legea penala” art. 1 din OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventilor. Uneori putem fi amendati pe nedrept sau din exces de zel al oamenilor statului care asigura ordinea si linistea publica sau care vegheaza la buna circulatie pe drumurile publice si atunci puteti apela la serviciile cabinetului de avocatura care constau in consultatii juridice, redactarea actiunilor si reprezentarea/asistarea in fata instantelor civile de judecata.Consultatii in acest domeniu