Notice: Undefined variable: taguri in /home/boantano/public_html/avocat/assets/functions/data.php on line 360
Avocat Alina Boantă - Raspuns consultatie: Cum ies dintr-o societate cand partenerul nu vrea?


  Aqua Dulce      30-06-2011Drept comercial, Executari silite


Buna ziua stimata doamna avocat.
Am si eu o problema. Sunt asociata la o firma, cu 50-50. Ideea e urmatoarea. Vreau sa ies. Si amandoi suntem asociati si administratori. Partenerul meu nu doreste sa ma lase sa plec. Ce ma sfatuiti sa fac? Am inteles ca pe instante treba se cam respinge, insa eu chiar nu mai vreau sa continui colaborarea cu asociatul asta al meu, ma enerveaza si ma tepuieste de 3 ani si. Firma nu mai merge si eu vreau sa imi vad linistita de treaba si sa nu mai aud ca sunt trasa la raspundere pentru faptele lui. Pot sa cesionez catre altul? Pot sa dizolv firma conform art. 267, din Legea societatilor? Sa il dau in judecata sa plec? Si cum fac cu banii bagati in SRL pana acum?
Va rog insistent un raspuns.
Multumesc!



Avocat Alina Ioana Boantă vă raspunde      30-06-2011


Buna ziua stimata doamna,
Asocierea nu este obligatorie si nimeni nu poate fi obligat sa ramana in asociere impotriva vointei acestuia. Insa acest lucru este mai greu de pus in practica si consider ca o posibilitate de a renunta unilateral la o asociere trebuie stipulata expres in actul constitutiv al societatii sau eventual o clauza prin care o instanta de judecatoreasca sa poata pronunta o hotarare in acest sens. Intradevar  nu exista vreo hotarare judecatoreasca care sa suplineasca acordul celuilalt asociat atata vreme cat acesta nu doreste.
Cum nici dvs nu mai doriti sa ramaneti asociat nici acesta nu poate fi obligat sa primesca fortat partile dvs sociale, pentru ca acestea trebuie cedate cuiva. Cea mai buna solutie este sa va asezati la masa tratativelor si in cel mai serios mod sa discutati cu asociatul dvs cum sa cesionati partile dvs altcuiva, strain de contract, sau asociatului dvs, daca acesta se razgandeste.

Succes!O zi buna



Pentru o consultație detaliată și pentru asistență juridică suplimentară pe acest subiect vă invit să stabiliți o întâlnire, folosind pagina de contact

Înapoi la ultimele consultații