Notice: Undefined variable: taguri in /home/boantano/public_html/avocat/assets/functions/data.php on line 360
Avocat Alina Boantă - Raspuns consultatie: Acte succesiune


  Stanescu Gabriela      30-06-2011Drept civil, Dreptul familiei


Buna Ziua Doamna Avocat, Intrebarea mea este: ce acte sunt necesare pentru o succesiune in conditiile urmatoate: bunica impreuna cu un nepot proprietari, bunica decedata, mostenitorii in viata ai bunicii .. fiica si inca un nepot bunica a avut patru copii, trei decedati.
Multumesc anticipat



Avocat Alina Ioana Boantă vă raspunde      30-06-2011


Buna ziua doamna Stanescu,
In primul rand trebuie sa stiti ca regula in materia succesiunilor este aceea ca succesiunile se dezbat la un notar public competent.
Competenta este data de ultimul domiciliu al defunctului de pe urma caruia urmeaza sa se dezbata succesiunea, iar exceptia este aceea ca, succesiunile se mai pot dezbate si in fata instantelor de judecata civile, atunci cand partile implicate nu pot ajunge la nici o intelegere cat priveste intiderea drepturilor mostenitorilor sau componenta masei succesorale.Pornind de la aceste informatii actele necesare dezbaterii unei succesiuni in cadrul procedurii notariale cat si in cadrul procedurii judecatoresti sunt oarecum comune. Acte de stare civila: aici enumeram in cazul de fata- certificat casatorie bunica cu sotul acesteia, certificat deces bunica, certificate nastere toti copiii bunicii (cei patru copii ai bunicii), certificate decescei trei copii decedati, certificat nastere nepot si alte acte de stare civila dupa caz ( carte identitate, certificate de casatorie, nastere, etc). Acte de proprietate ale bunurilor ce compun masa succesorala. Vreo doi martori care sa suplimenteze probatoriul.
In fata notarului se completeaza si o cerere si se vor achita taxe notariale care sunt calculate de fiecare notar in parte si consta in procent din valoarea masei succesorale.
Succes! O zi buna! Si alte acte daca exista, gen testament, etc. 



Pentru o consultație detaliată și pentru asistență juridică suplimentară pe acest subiect vă invit să stabiliți o întâlnire, folosind pagina de contact

Înapoi la ultimele consultații