Notice: Undefined variable: taguri in /home/boantano/public_html/avocat/assets/functions/data.php on line 360
Avocat Alina Boantă - Raspuns consultatie: Achizitionarea unui imobil de catre un cetatean cu dubla cetatenie, cu acte de identitate romanesti expirate.


  Nicoleta       05-07-2012Drept civil, Drept administrativ


Buna ziua, as dori daca se poate niste informatii: o persoana cu dubla cetatenie (romana si canadiana) plecata din tara, care are si buletinul si pasaportul romanesc expirate si le foloseste momentan pe cele canadiene, cu ce acte ar putea cumpara un apartament in romania? ce variante sunt? Va multumesc!



Avocat Alina Ioana Boantă vă raspunde      05-07-2012


Buna ziua, cetatenia romana, conform disp. art. 22 din legea cetateniei romane, se dovedeste cu Cartea de Identitate sau Pasaportul romanesc. In vederea efectuarii oricare tranzactii cetateanul se legitimeaza cu cartea de identitate sau pasaport valabil, insa orice cetatean roman detine un cod numeric personal care il identifica in societate si cu care v-ati putea demonstra cetatenia romana. Insa pentru efectuarea unei tranzactii nu puteti fi identifcat cu acte de identitate romanesti, fie pasaport, fie carte de identitate, astfel incat notarul sa poata autentifica si certifica identitatea dvs.
Ca cetatean canadian puteti obtine si detine in nume propriu in Romania un apartament, insa nu puteti detine terenul aferent acestuia intrucat dispozitiile legii 312/2005 privind dobandirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor de catre cetatenii straini si apatrizi, precum si de catre persoanele juridice straine vi se aplica in sensul ca nu sunteti cetateanul unui stat membru al UE sau al Spatiului Economic EuropeanSolutii: (1) Incercati sa gasiti un Notar flexibil care sa va identifice in baza actului expirat si sa verifice CNP-ul ulterior ca fiind valabil, astfel incat sa poata autentifica actul (2) Infiintati o societate comerciala in Romania ca actionar cetatean strain si achizitionati imobilul pe societate (3) efectuati demersurile de prelungire a actelor de identitate.



Pentru o consultație detaliată și pentru asistență juridică suplimentară pe acest subiect vă invit să stabiliți o întâlnire, folosind pagina de contact

Înapoi la ultimele consultații