Notice: Undefined variable: taguri in /home/boantano/public_html/avocat/assets/functions/data.php on line 360
Avocat Alina Boantă - Raspuns consultatie: Conventia Civila cu persoane fizice neautorizate


  Cornelia Bragadiru      10-02-2012Drept administrativ, Dreptul muncii


Stimata Doamna Avocat,va rugam sa ne comunicati daca se mai pot folosi conventiile civile pentru plata persoanelor care desfasoara activitati ocazionale, necalificate ?



Avocat Alina Ioana Boantă vă raspunde      10-02-2012


Buna ziua,Conventiile civile incheiate cu persoane fizice necalificate (neautorizate) sunt ilegale la momentul actua,l intrucat ascund de fapt un contract de munca fara forme legale, angajatorul in situatia contractului de munca fiind obligat sa achite contributiile de asigurari sociale si sa asigure o protectie angajatului.Insa, persoanele fizice autorizate, conform OUG 44/2008, au dreptul sa incheie conventii civile de prestari servicii, insa nici aceste conventii nu pot ascunde contracte individuale de munca. Pentru ca acest contract cu persoane fizice autorizate sa nu fie calificat ca un contract de munca ascuns el trebuie sa fie doar o prestatie unica si sa nu devina o presatie regulata.In concluzie, potrivit prevederilor Codului Muncii conventia civila incheiata cu persoane fizice neautorizate sau necalificate este ilegala.
Pentru mai multe detalii va astept la sediul cabinetului  



Pentru o consultație detaliată și pentru asistență juridică suplimentară pe acest subiect vă invit să stabiliți o întâlnire, folosind pagina de contact

Înapoi la ultimele consultații