Notice: Undefined variable: taguri in /home/boantano/public_html/avocat/assets/functions/data.php on line 360
Avocat Alina Boantă - Raspuns consultatie: Contestatia impotriva masurilor luate prin Decizia de Impunere.


  Victor Damian      17-08-2011Drept administrativ, Executari silite


Dna avocat va ridic urmatoarea problema, a unei matusi in varsta: Matusa detine cu chirie o cota parte din curtea din jurul casei proprietate. In acest an (luna iulie) prin decizia de impunere a Directiei de Venituri si Impozite a sectorului (2) i-a fost calculat un impozit nou conform legii 343/3006. Desi a achitat an de an impozitele pana in luna februarie, ca si in acest an, pana acum (luna iulie) nu i s-a comunicat nici un alt debit. Prin aceasta decizie i se comunica debite si pe anii anteriori (incepand din 2007) si mai mult i se impun penalitati. Ca o dovada suplimentara de modul cum se lucreaza in respectivul serviciu financiar, i s-acomunicat ca datorie si suma achitata in luna februarie. Intrebarea este: cum poate fi contestata penalitatea si sumele pe anii anteriori. Mentionez ca nu este singura in aceasta situatie atat ceilalti chiriasi din curte cat si numerosi alti vecini sunt in aceasta situatie. Mai mult unele persoane inercand sa depuna contestatie nu le-a fost primita contestatia la Circa financiara.



Avocat Alina Ioana Boantă vă raspunde      17-08-2011


Buna ziua,
Contestatia se formuleaza in general impotriva unui act sau impotriva masurilor luate prin acel act, dar intr-un anumit termen prevazut de lege, respectiv 30 de zile de la data comunicarii catre petent sau luarii la cunostinta in orice modalitate. Decizia de impunere a DVITL Sector 2, prin care i-a fost calculat impozitul si penalitatile, poate fi atacata. De fapt, masurile luate prin decizia respectiva, penalitatile si taxa pe teren ce nu au fost aduse la cunostinta contribuabilului pana in prezent, pot fi atacate dar in termen de 30 de zile de la comunicare.

Daca mai sunteti in termen puteti formula contestatie impotriva ei si o puteti depune mai intai la organul fiscal emitent. Ei au obligatia sa o primesca. In cazul in care refuza acest lucru solicitati-le sa o faca sub semnatura/stampila si motivat. Daca persoanele carora nu le-a fost primita contestatia au vreo dovada in acest sens ar putea formula o alta contestatie chiar daca nu mai sunt in termen, dar motivand intemeiat de ce au depasit termenul prevazut de lege. In cazul in care va decideti va astept la cabinet.

O zi buna.




Pentru o consultație detaliată și pentru asistență juridică suplimentară pe acest subiect vă invit să stabiliți o întâlnire, folosind pagina de contact

Înapoi la ultimele consultații