Notice: Undefined variable: taguri in /home/boantano/public_html/avocat/assets/functions/data.php on line 360
Avocat Alina Boantă - Raspuns consultatie: Semnarea procesului verbal de contraventie.


  Teodorescu Mariana      15-07-2011Drept civil, Drept contraventional


Buna seara doamna avocat. As avea si eu o intrebare catre dumneavostra si anume in cazul in care sunt amendata si semneze procesul verbal asta insemna ca am recunoscut fapta si nu mai pot face nimic pe cale juridica? Ma pot face o plangere? Multumesc.



Avocat Alina Ioana Boantă vă raspunde      15-07-2011


Buna ziua,
Procesul verbal contine o rubrica de semnatura pentru luarea la cunostinta a continutului acestuia iar semnarea lui nu constituie implicit si recunoasterea faptei. Procedura corecta  este sa semnati procesul verbal pentru ca agentul constatator sa vi-l poata inmana. Atentie! trebuie sa-l semnati de luare la cunostinta si eventual daca aveti obiectiuni le treceti la aceea rubrica. De altfel, la rubrica de mentiuni din procesul verbal v-as sfatui sa nu o completati cu cuvintele "recunosc fapta" si sa semnati, pentru ca va diminiueaza sansele de castig intr-un eventual proces in instanta. In temeiul disp. art. 31 alin 1 din OUG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor se poate formula plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului verbal, fara a fi formularea plangerii conditionata de semnarea sau nesemnare procesului verbal de contraventie.
O zi buna.



Pentru o consultație detaliată și pentru asistență juridică suplimentară pe acest subiect vă invit să stabiliți o întâlnire, folosind pagina de contact

Înapoi la ultimele consultații