Notice: Undefined variable: taguri in /home/boantano/public_html/avocat/assets/functions/data.php on line 360
Avocat Alina Boantă - Raspuns consultatie: Neindeplinirea obligatiei contractuale.


  Maria Radu      09-07-2011Drept civil, Executari silite


Buna ziua. Problema despre care va scriu e posibil sa fie o problema de interes pentru multa lume. Am semnat cu 2 luni de zile in urma un contract cu o retea cunsocuta de telefonie fixa. Deja aveam cu ei un contract pentru furnizare de televiziune prin cablu, si isi respectasera contractul. Desi se implinesc deja mai mult de 2 luni in care am insistat atat telefonic cat si prin relamatie directa la sediul lor, nimeni nu a venit sa imi instaleze postul telefonic. Ce optiuni am pentru a ii obliga sa isi respecte contractul semant? Multumiri anticipate pentru raspunsul dvs.



Avocat Alina Ioana Boantă vă raspunde      09-07-2011


Buna ziua,
Conform art.969 Cod Civil, contractul incheiat este obligatoriu intre parti, fiecare parte fiind tinuta a-si indeplini obligatiile asumate in cadrul acestuia. La baza contractului stau principiile reciprocitatii si interdependentei obligatiilor contractuale. Important este de cunoscut cum sunt formulate clauzele contractuale in privinta neexecutarii contractului pentru a va putea formula apararile corespunzatoare. In principiu puteti solicita rezolutiunea (rezilierea contractului) deoarece compania de telefonie nu si-a indeplinit obligatia principala pe care o avea potrivit disp. contractuale sau daca doriti in continuare sa beneficiati de serviciile acestei companii sa invocati exceptia de neexecutare a contractului in cazul in care se poate acest lucru (depinde de clauzele specifice ale contractului pe care l-ati semnat). In mod oficial puteti sa-i notificati (notificare la notar sau la un avocat) despre acest lucru si le reaminititi ca aveti la indemana calea judecatoreasca in cazul in care in cateva zile nu isi indeplinesc obligatia ce o au.
Va astept la sediul cabinetului cu contractul pentru a finaliza aceasta discutie.  
O zi buna.




Pentru o consultație detaliată și pentru asistență juridică suplimentară pe acest subiect vă invit să stabiliți o întâlnire, folosind pagina de contact

Înapoi la ultimele consultații