Notice: Undefined variable: taguri in /home/boantano/public_html/avocat/assets/functions/data.php on line 360
Avocat Alina Boantă - Raspuns consultatie: Pot fi acuzata de rapire copii?


  Sanda      05-07-2011Drept civil, Dreptul familiei


Stimabila Doamna, sunt divortata de 2 ani, cu 2 copii minori. De curand m=am stabilit in Olanda. Divortul (pentru ca este cu partaj) nu s-a pronuntat inca. La acest moment sunt chemata la Parchet de fostul sot pentru infractiunea de furt international de minori. Ce ma sfatuiti sa fac? Situatia mea este disperata, fetitele mele sunt inscrise aici la scoala de 2 ani, sunt clasa a 6 si a 7-a... m-am logodit cu un domn olandez, chiar vreau sa pun capat acestui aspect din viata mea. Chiar as putea fi acuzata de furt de minori? Sunt mama lor totusi? Va rog disperat sa imi raspundeti. Sanda.



Avocat Alina Ioana Boantă vă raspunde      05-07-2011


Buna ziua,
Daca divortul nu s-a pronuntat si nu aveti o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila  si in ceea ce priveste capatul de cerere privind incredintarea minorilor, ma gandesc ca poate aveti de la sotul dvs. o procura notariala prin care acesta si-a dat acordul sa parasiti tara cu cei doi copii minori pentru ca pana la pronuntarea divortului si capetelor accesorii acestuia (incredintarea minorilor catre mama sau tata) dvs nu aveti voie sa parasiti tara fara acordul acestuia intrucat din punct de vedere legal sunteti inca casatoriti. E posibil ca acesta ori sa fie rau voit si sa va sicaneze cu o plangere penala ori chiar ati parasit tara fara acordul acestuia si atunci va sfatuiesc sa mergeti la Parchet sa vedeti ce se intampla si sa incercati sa va intelegeti cu acesta daca este vreo problema. Sunteti mama lor dar si el este tatal lor si are aceleasi drepturi, macar pana la finalizarea procesului de divort. Ar mai exista discutii in aceasta privinta si daca va face placere va invint la sediul cabinetului de avocat oricand doriti.
O zi buna.



Pentru o consultație detaliată și pentru asistență juridică suplimentară pe acest subiect vă invit să stabiliți o întâlnire, folosind pagina de contact

Înapoi la ultimele consultații